ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥ

    ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΣΟΛΑ

  σε Παλαιό Φάληρο &

             Σαρωνίδα

 

  •  Επιστημονικό κύρος 
  •   Μακροχρόνια νοσοκομειακή  εμπειρία
  •  Άνετη επικοινωνία
  •  Ήθος κατά την              άσκηση  της ιατρικής
  •  Προσβασιμότητα
  •  Εξειδίκευση στις               δυσλιπιδαιμίες 


Ο ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΟΛΑΣ, ΑΠΟ 1/1/2017 ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ METROPOLITAN, ΣΤΟ ΝΕΟ ΦΑΛΗΡΟ.

 

Κατόπιν τούτου, η λειτουργία των ιατρείων μας έχει διαμορφωθεί ως εξής:

 

ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες: 15.45-20.15.

 

2.ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΗΣ ΣΑΡΩΝΙΔΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 9.00-14.00.

 

Αμφότερα τα ιατρεία  παραμένουν ΚΛΕΙΣΤΑ για την θερινή περίοδο, για 4 εβδομάδες, αρχής γενομένης από το τέλος Ιουλίου. Οι ακριβείς ημερομηνίες ανακοινώνονται πάντοτε εγκαίρως.

 

 Για το έτος 2018, ο προγραμματισμός προβλέπει να παραμείνουν τα ιατρεία ΚΛΕΙΣΤΑ για το καλοκαίρι από τη Δευτέρα 30/7/2018 έως και το Σάββατο 25/8/2018 και να επαναλειτουργήσουν την Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018.

 

Επίσης κατά το θερινό δίμηνο Ιουλίου- Αυγούστου εκάστου έτους, το ιατρείο του Παλαιού Φαλήρου λειτουργεί ΜΟΝΟ Δευτέρα- Τετάρτη και Παρασκευή, ενώ το απόγευμα κάθε Τρίτης και Πέμπτης, ειδικά κατά το δίμηνο αυτό (πλην των προαναφερθεισών 4 εβδομάδων διακοπών), λειτουργεί το Ιατρείο Σαρωνίδας με ειδικό ωράριο (17.45-20.45)

 

 3. Κατά την ηλεκτρονική συνταγογράφηση συνταγών και παραπεμπτικών, είναι απαραίτητα ο ΑΜΚΑ και ο Ατομικός (του ιδίου του παιδιού) Αριθμός Μητρώου του Ταμείου στο οποίο είναι ασφαλισμένο το παιδί. Ειδικότερα δε, για την συνταγογράφηση φαρμάκων πρέπει να προσκομίζεται και το συνταγολόγιο, διότι βάσει εγκυκλίου,πέραν της ηλεκτρονικής απαιτείται και χειρόγραφη συνταγογράφηση των συνταγών. Τα παραπεμπτικά σημειώματα για τη διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων γράφονται μόνο ηλεκτρονικά. Παρακαλούνται οι γονείς, όπως φροντίζουν για την διενέργεια των συνταγογραφηθεισών εξετάσεων εντός της οριζόμενης από τον ΕΟΠΥΥ προθεσμίας, ώστε να μην χρειαστεί επανασυνταγογράφηση.

4. Το κινητό τηλέφωνο του ιατρού χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο για την αντιμετώπιση επειγουσών περιπτώσεων. Τα ραντεβού κλείνονται μόνο μέσω της Γραμματείας , η οποία λειτουργεί μόνο στο Ιατρείο του Παλαιού ΦαλήρουΚΑΘΕ ΕΡΓΑΣΙΜΗ ΗΜΕΡΑ από Δευτέρα έως Παρασκευή 15.30-20.30 (210-9828894), ενώ ερωτήσεις προς τον ιατρό που αφορούν σε μη επείγοντα θέματα, απαντώνται κατά τις ημέρες και ώρες ιατρείων στα αντίστοιχα σταθερά τηλέφωνα.

5. Επισκέψεις στο σπίτι πραγματοποιούνται μόνο

α-για τα νεογέννητα, μετά την έξοδό τους από το μαιευτήριο

&

β-για τα άρρωστα παιδιά των οποίων η κατάσταση δεν επιτρέπει την μετακίνησή τους, τούτου αποφασιζομένου από τον ιατρό με αμιγώς επιστημονικά κριτήρια.

6. Τα ιατρεία λειτουργούν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ, τα οποία πρέπει να τηρούνται ευλαβικά όσον αφορά στην ακρίβεια της ώρας προσέλευσης. Οι καθυστερήσεις διαταράσσουν τη λειτουργία των ιατρείων και δημιουργούν άσκοπη ταλαιπωρία για όλους μας. Ουδείς γίνεται δεκτός προς εξέταση χωρίς ραντεβού, εκτός των πραγματικά επειγουσών περιπτώσεων, αλλά και τότε καλό είναι να έχει υπάρξει τηλεφωνική προσυνεννόηση με τη Γραμματεία ή τον ίδιο τον ιατρό.

Τα παραπάνω αποσκοπούν στην εύρυθμη λειτουργία των ιατρείων, ώστε να μην ταλαιπωρείται κανένα παιδί και κανένας γονιός.

 

                                  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

ΚΑΘΕ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΟΛΑ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 6 ΜΗΝΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ!

Ο λόγος είναι ότι η γρίπη δεν είναι μία τόσο αθώα νόσος, όσο νομίζουν οι περισσότεροι, αλλά δυνητικά σοβαρή, με σοβαρές, μερικές φορές, επιπλοκές, ακόμη και απειλητικές για τη ζωή του ασθενούς. Ο εμβολιασμός είναι ασφαλής και αποτρέπει όχι τόσο τη νόσηση καθ' εαυτή, όσο τη σοβαρή νόσηση και κυρίως τις σοβαρές επιπλοκές. Γι'αυτό και εμείς στα ιατρεία μας ακολουθούμε την σύσταση της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής που συνιστά τον αντιγριπικό εμβολιασμό ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ηλικίας μεγαλύτερης των 6 μηνών, ανεξαρτήτως της παρουσίας παραγόντων κινδύνου.